Biografie

Peggy wist al van kleins af aan dat ze in het onderwijs wilde werken. Het doorgeven van kennis, het begeleiden van jongeren, het helpen van mensen en vooral het enthousiasmeren was wat haar daarin aansprak.

Ondertussen werkt Peggy al 30 jaar als leerkracht en coördinator in één van de grootste middelbare scholen van Vlaanderen, College ten Doorn. Doorheen de jaren gaf ze les, maar bouwde als coördinator mee aan het Gok-beleid (Gelijke Onderwijskansen), taalbeleid en zorgbeleid.

Vorig jaar volgde Peggy loopbaanbegeleiding om te onderzoeken waar ze haar competenties nog zou kunnen inzetten. Als gevolg daarvan startte ze een eigen zaak op, ‘Waaier’ (www.waaier.net), waarbij ze naast haar job in het onderwijs zich wil richten op loopbaanbegeleiding en studiebegeleiding.

In de loopbaanbegeleiding met VDAB-loopbaancheques is het vooral haar missie om samen met de coachees terug geluk te zoeken en vinden in hun loopbaan. In haar aanpak streeft ze ernaar om naar de diepere lagen te gaan van het systeem van de coachee. Ze gebruikt daarvoor de stevig onderbouwde methodes van het gemandateerde loopbaancentrum Loopbaangeluk van NextStep Coaching waarmee ze als freelancer samenwerkt. De loopbaanbegeleiding vertrekt volledig vanuit de coachee en Peggy staat die graag als gids bij in de zoektocht naar meer jobtevredenheid.

 

Opleidingen

  • Educatieve Bachelor voor de vakken Nederlands-geschiedenis-godsdienst (Gesubsidieerde Vrije Normaalschool Eeklo)
  • Didactiek Nederlands aan Anderstaligen (Universiteit Antwerpen- departement Didactiek en kritiek)
  • Coaching Essentials (Yourcoach)
  • Opleiding gecertificeerd loopbaancoach (NextStep Coaching)