Wat is loopbaanbegeleiding?

 

Bij loopbaanbegeleiding ga je op zoek naar meer loopbaangeluk. Ben je aan het werk en heb je vragen over je loopbaan, dan kan je om de zes jaar loopbaanbegeleiding volgen met VDAB-loopbaancheques.

De eerste vier sessies buigen zich over de vragen Wie ben ik? Wat zijn mijn kwaliteiten en mijn verworven competenties? Wat vind ik belangrijk in het leven en in een job? Het antwoord op die vragen zitten al klaar in de coachee zelf en worden met allerlei oefeningen naar boven gebracht.

De volgende drie sessies gaan over hoe je anders en beter in je job kan staan, hoe je jezelf eventueel op de arbeidsmarkt kan zetten, kan er worden geoefend als voorbereiding op sollicitaties of assessments. Er wordt ook een POP opgemaakt (persoonlijk ontwikkelingsplan) waarin vastgelegd wordt tot welke inzichten je bent gekomen, welke eerste doel je wil bereiken en hoe je dit concreet zal aanpakken.

Loopbaanbegeleiding volg je dus als je zelf wil werken aan meer voldoening en geluk in je loopbaan, als jij je loopbaangeluk in eigen handen wil nemen. Dat betekent ook vaak je bewust worden van wat er in jezelf speelt en waar je in de toekomst het beste verder op inzet. Dat resulteert vaak niet echt in het veranderen van job, maar wel in het kijken met een andere blik naar je loopbaan. Je gaat anders in je job staan en dat is erg verrijkend.

 

Voor welke hulpvraag kan ik bij deze jobcoach terecht?

 

In loopbaanbegeleiding pakken we SAMEN het volgende aan:

  • Je wil loopbaangerelateerde stress aanpakken
  • Je zoekt naar antwoorden op je twijfels en vragen over je werk
  • Je verlangt naar meer voldoening en plezier in je werk
  • Je wil groeien in je job en organisatie
  • Je bent zoekende naar een gezonde work-life balans
  • Je wil meer energie halen uit je job
  • Je hebt last van een ongezonde werkomgeving
  • Je hebt angst om te falen in je job
  • Je wil onderzoeken waar en hoe jij je talenten en competenties nog beter kan inzetten

 

Dit lijstje is natuurlijk niet limitatief. Indien je twijfelt of je met jouw hulpvraag terecht kan bij Peggy, neem dan zeker even contact op.

 

Hoe verlopen de sessies?

Tijdens een eerste kennismakingsgesprek leer je niet alleen de coach wat beter kennen, maar wordt er ook uitgelegd hoe we te werk zullen gaan. Zo’n kennismakingsgesprek is gratis en duurt ongeveer een 30-tal minuten.

De sessies zelf duren zo’n anderhalf uur. We gaan naar de systemische lagen om op zoek te gaan naar wat je als coachee eigenlijk in je loopbaan wil.

 

Tarieven

Afrekenen gebeurt na elke consultatie en kan op 2 manieren.

 

Met loopbaancheques

Je betaalt je sessies met twee loopbaancheques. Die vraag je aan bij de VDAB. Je coach zal je uitleggen hoe je dit het beste aanpakt:

4u coaching €45
7u coaching en 1u nazorg €90

 

Zonder loopbaancheques

Eerste 4u coaching €65/u
Volgende 3u coaching €60/u
Bij 7u coaching is er 1u nazorg gratis

Annulatievoorwaarden

Bij het maken van uw afspraak stemt u automatisch in met de annulatievoorwaarden zoals hieronder beschreven:

Indien u belet bent voor uw afspraak, gelieve 24u (1 werkdag) op voorhand te verwittigen via mail (peggy@wpevergem.be) of telefonisch (0496/45.85.13)

Bv. U heeft een afspraak op maandag om 10u, dan dient U ten laatste voorafgaande vrijdag om 10u uw afspraak via mail/sms te annuleren.

Heeft U bijvoorbeeld een afspraak op vrijdag om 14u, dan dient U ten laatste voorafgaande donderdag om 14u uw afspraak via sms te annuleren.

Indien er niet aan deze voorwaarden voldaan wordt, ben ik genoodzaakt de consultatie in rekening te brengen.